Cabernet Souvignon

Cabernet sauvignon
Sorta grožđa Cabernet sauvignon
Vinograd Žmergo
Starost vinograda 25 godina
Položaj vinograda jugozapad
Uzgojni oblik jednokraki guyot
Sastav Zemlje fliš, vapnenac, glina
Vrijeme berbe rujan
Berba ručna
Prinos 1,5-2 kg
Vinifikacija ručno selekcijonirano grožđe, srednja maceracija 20 dana
Dozrijevanje kombinacija drvene bačve, inox
Sadržaj alkohola 13,1
Ukupna kiselina 4,1
Neprovreli šećer 2,4
Temperatura serviranja 16-18 °C

S našim smo temeljnim cabernetom postigli prvi cilj: pustiti na tržište sortno prepoznatljivo vino, u posve suhoj varijanti, od najvažnije svjetske crne sorte, po šire prihvatljivoj cijeni.
Vrijeme će pokazati hoće li cabernet  sauvignon u Istri davati svjetski vrijedna vina.

Gastropreporuka

Cabernet sauvignon svojim ribizlom I  skoro neizbježnim biljnim,  zelenim  nijansama(valja, ipak, podsjetiti da je cabernet sauvignon dijete cabernet franca I sauvignon blanca), odlično balansira okus mesa u bogatim umacima, od srnetine s višnjama i  patke s narančama, do pašticade I žgvaceta.

 

Cabernet Souvignon

Cabernet sauvignon
Sorta grožđa Cabernet sauvignon
Vinograd Žmergo
Starost vinograda 25 godina
Položaj vinograda jugozapad
Uzgojni oblik jednokraki guyot
Sastav Zemlje fliš, vapnenac, glina
Vrijeme berbe rujan
Berba ručna
Prinos 1,5-2 kg
Vinifikacija ručno selekcijonirano grožđe, srednja maceracija 20 dana
Dozrijevanje kombinacija drvene bačve, inox
Sadržaj alkohola 13,1
Ukupna kiselina 4,1
Neprovreli šećer 2,4
Temperatura serviranja 16-18 °C

S našim smo temeljnim cabernetom postigli prvi cilj: pustiti na tržište sortno prepoznatljivo vino, u posve suhoj varijanti, od najvažnije svjetske crne sorte, po šire prihvatljivoj cijeni.
Vrijeme će pokazati hoće li cabernet  sauvignon u Istri davati svjetski vrijedna vina.

Gastropreporuka

Cabernet sauvignon svojim ribizlom I  skoro neizbježnim biljnim,  zelenim  nijansama(valja, ipak, podsjetiti da je cabernet sauvignon dijete cabernet franca I sauvignon blanca), odlično balansira okus mesa u bogatim umacima, od srnetine s višnjama i  patke s narančama, do pašticade I žgvaceta.

 

 

Copyright © 2014 Vina Cattunar.

Internetska stranica za potpunu funkcionalnost koristi Kolačiće (Cookie).