Teran

Teran
Sorta grožđa Teran
Vinograd Brekija, Žmergo
Starost vinograda 30 godina
Položaj vinograda jugozapad
Uzgojni oblik jednokraki guyot
Sastav Zemlje vapnenac, dolomit, glina, fliš
Vrijeme berbe rujan
Berba ručna
Prinos 1,5-2 kg
Vinifikacija duge meceracije 120-150 dana
Dozrijevanje kombinacija hrastove bačve i inox
Sadržaj alkohola 12,7
Ukupna kiselina 5,4
Neprovreli šećer 1,9
Temperatura serviranja 16-18 °C

Mladi je teran svježe, voćno,  primarnim aromama bogato vino, proizvedeno da bi se u njemu uživalo u malo većim količinama: Dakle, kada ste žedni , a ne pije vam se bijelo vino, lagano ohladite Cattunarov mladi teran, bacite pljesakavicu na roštilj (ili ombolo, ili kotlete), i uživajte cijelo  popodne. Kombinacija ljetnog voća, svježine I energične ljubičastocrvene boje mogla bi  vam ozbiljno razveseliti dan.

Gastropreporuka

Osim bazičnog roštilja, ovaj se teran fino pije s pršutom, raznim sušenim kobasicama, mladim do srednjezrelim sirevima, prženim srdelama I gavunima, brudetom, ali i pizzom. Mi, u vinariji, mislimo da je riječ o savršenom vinu za pizzu.

 

Teran

Teran
Sorta grožđa Teran
Vinograd Brekija, Žmergo
Starost vinograda 30 godina
Položaj vinograda jugozapad
Uzgojni oblik jednokraki guyot
Sastav Zemlje vapnenac, dolomit, glina, fliš
Vrijeme berbe rujan
Berba ručna
Prinos 1,5-2 kg
Vinifikacija duge meceracije 120-150 dana
Dozrijevanje kombinacija hrastove bačve i inox
Sadržaj alkohola 12,7
Ukupna kiselina 5,4
Neprovreli šećer 1,9
Temperatura serviranja 16-18 °C

Mladi je teran svježe, voćno,  primarnim aromama bogato vino, proizvedeno da bi se u njemu uživalo u malo većim količinama: Dakle, kada ste žedni , a ne pije vam se bijelo vino, lagano ohladite Cattunarov mladi teran, bacite pljesakavicu na roštilj (ili ombolo, ili kotlete), i uživajte cijelo  popodne. Kombinacija ljetnog voća, svježine I energične ljubičastocrvene boje mogla bi  vam ozbiljno razveseliti dan.

Gastropreporuka

Osim bazičnog roštilja, ovaj se teran fino pije s pršutom, raznim sušenim kobasicama, mladim do srednjezrelim sirevima, prženim srdelama I gavunima, brudetom, ali i pizzom. Mi, u vinariji, mislimo da je riječ o savršenom vinu za pizzu.

 

 

Copyright © 2014 Vina Cattunar.

Internetska stranica za potpunu funkcionalnost koristi Kolačiće (Cookie).